Látogatószámláló
Nietsch Kft.

Hírek

Holdfázis

Holdfázis
OMSZ RIASZTÁS

VIHARJELZŐ

Hírek
Gépjárművezetői verseny Kisvárdán
Forrás:
Kisvárda, 2010. október 09.
2010. október 06-án rendezték meg Kisvárdán a 2010. évi Szabolcs megyei tűzoltó gépjárművezetői versenyt a hivatásos és köztestületi tűzoltóságok gépkocsivezetőinek részvételével.
 
Gépjárművezetői verseny Kisvárdán
 
 
2010. október 06-án rendezték meg Kisvárdán a 2010. évi Szabolcs megyei tűzoltó gépjárművezetői versenyt a hivatásos és köztestületi tűzoltóságok gépkocsivezetőinek részvételével.
A Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Megyei Tűzoltószövetség közös rendezésében 23. alkalommal kerül megrendezésre a megyei tűzoltó gépjárművezetői verseny Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
1986-ban indult útjára egy ma már több mint két évtizedes sikeres múltra visszatekintő versenysorozat hazánk észak-keleti csücskében.
A versenyen kilenc tűzoltóság ( Nyíregyháza, Nyírbátor, Mátészalka, Záhony, Kisvárda hivatásos illetve Vásárosnamény, Baktalórántháza, Tiszavasvári és Csenger köztestületi ) 22 versenyzője vett részt.
Az elméleti feladatokat a kisvárdai tűzoltólaktanyában, a gyakorlati feladatokat pedig Bacsó István vállalkozó telephelyén lévő rutinpályán hajtották végre.
A verseny elméleti és gyakorlati feladatrészből állt. Először az elméleti (KRESZ, szivattyúkezelői és elsősegély nyújtási) tesztlapok kitöltésére került sor.
A versenyzőknek az elméleti feladatokra 1 órájuk volt.
Ezután Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési osztályától Dr. Hudák Zsolt r. alezredes osztályvezető és két munkatársa Bartók László r. alezredes és Szikszai Tihamér r. százados által kiépített rendkívül nehéz versenypályát kellett teljesíteni a résztvevőknek.
A gyakorlati feladatokat 3.30 és 4.20 perc között kellett végrehajtani, ez volt a szintidő. A gyorsakat és a lassúakat is bűntetőponttal "jutalmazták". Minden versenyző ugyanazzal a Mátészalkai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság által biztosított IFA gépjárműfecskendővel teljesítette a szlalom pályát
 
A legjobb eredményt elérők, díszes oklevelet és ajándékcsomagokat vehettek át Pernyák Sándor tű. ezredestől, K. Szabó Ferenc tű. alezredestől valamint Dr. Hudák Zsolt r. alezredestől.
A közlekedés rendészeti osztály vezetője nagyra értékelte a versenyzők mindenre elszánt hozzáállását, dicsérte a gyakorlati feladatsor teljesítését, de felhívta a figyelmet arra, hogy az elméleti tesztlapok kitöltése során akadtak hiányosságok.
 
Eredmények:
 
Hivatásos kategória
 
I. helyezett: Oszlár Gábor tű. zls. Nyíregyházi tűzoltóság ( Megyei Tűzoltószövetség ajándékcsomag, Spinkler Kft. Tűzoltó készülék )
II. helyezett: Kovács Béla tű. örm. Nyírbátori tűzoltóság ( Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ajándékcsomag )
III. helyezett: Bakó József tű. zls. Nyíregyházi tűzoltóság ( Megyei Rendőr-főkapitányság ajándékcsomag )
 
Önkéntes kategória
 
I. helyezett: Fehér László Vásárosnaményi tűzoltóság ( Megyei Tűzoltószövetség ajándékcsomag, Spinkler Kft. Tűzoltó készülék )
 
Összesített:
 
I. helyezett: Oszlár Gábor tű. zls. Nyíregyházi tűzoltóság ( Bacsó István vállalkozó ajándékcsomag )
II. helyezett: Kovács Béla tű. örm. Nyírbátori tűzoltóság ( Megyei Rendőr-főkapitányság ajándékcsomag )
III. helyezett: Bakó József tű. zls. Nyíregyházi tűzoltóság ( Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ajándékcsomag )
IV. helyezett: Grózs János tű. ftörm Záhonyi tűzoltóság ( Megyei Rendőr-főkapitányság ajándékcsomag )
V. helyezett: Tóth István tű. ftörm Záhony i tűzoltóság ( Szabolcs Volán Kisvárda ajándékcsomag )
VI. helyezett: Szabó Krisztián tű. ftörm Nyíregyházi tűzoltóság ( Tempo Loki tűzoltókészülék )
 
Különdíj:
 
Legjobb kisvárdai versenyző: Szűrös József tű. ftörm. ( Elmer Kft. ajándékcsomag )
 
 
 
 
Nyíregyháza, 2010. október 09.
 
 


További képek:
images/hirkepek/kicsi/1859.jpgimages/hirkepek/kicsi/1860.jpgimages/hirkepek/kicsi/1861.jpgimages/hirkepek/kicsi/1862.jpgimages/hirkepek/kicsi/1863.jpgimages/hirkepek/kicsi/1864.jpg

Vissza a főoldalraLap tetejére 
Adatvédelmi tájékoztató | Technikai ajánlás | Hírarchívum