Látogatószámláló
Nietsch Kft.

Hírek

Holdfázis

Holdfázis
OMSZ RIASZTÁS

VIHARJELZŐ

Hírek
140 éves a kisvárdai tűzoltóság
Forrás:
2010. augusztus 01.
Az országban elsők között szervezték meg Kisvárdán az Önkéntes Tűzoltó Társulatot, 1870. július 30–án. 140 évvel később 2010. július 30-án került sor a Kisvárdai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság laktanyájában a jubileumi ünnepségre.
 

140 éves a kisvárdai tűzoltóság

 

 

Az országban elsők között szervezték meg Kisvárdán az Önkéntes Tűzoltó Társulatot, 1870. július 30–án. 140 évvel később 2010. július 30-án került sor a Kisvárdai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság laktanyájában a jubileumi ünnepségre. Ahol a meghívott vendégeket a tűzoltóság parancsnoka Kiss-Szabó Ferenc tű. alezredes köszöntötte, majd az előzetesen kiírt rajzpályázat eredményhirdetésére került sor.

Ezt követően felavatták a kisvárdai tűzoltóság működésének emlékére készített emléktáblát, majd Vajner László, a kisvárdai szobrász alkotását, egy életnagyságú Szent Flórián szobrot, és a Natkó László (Tiszaberceli ÖTE parancsnoka) által készített tűzoltó díszharangot. A szobrot és a harangot is Horváth János római katolikus tiszteletbeli megyei tűzoltó lelkész áldotta meg.

 

Ezek után a Petőfi szobortól a Városházáig, a városon végig tartó zenés tűzoltó felvonulás következett. A tűzoltók és vendégek gyalogosan haladtak keresztül a város főutcáján, akiket a feldíszített tűzoltóautók követtek. A város főterén a nyírbátori tűzmanók tartottak nagy sikerű bemutatót.

 

Az ünnepi állománygyűlésre a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában került sor. Itt köszöntőt mondott Dr. Oláh Albert Kisvárda város polgármestere, köszöntötte az állományt és a vendégeket.

Ezt követően az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság részéről Dr. Zoltán Ferenc tű. ezredes tűzoltósági főfelügyelő mondott ünnepi beszédet.

Dr. Bene János a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Múzeumok Igazgatóságának igazgatója, Jozef Bloscicák, a Szlovák Köztársaság Önkéntes Tűzoltóságai Országos Szövetsége elnökhelyettese, Drahos Hreno Velké Kapusány (Nagykapus, Szlovákia) tűzoltóparancsnoka, Peter Petrikán Velké Kapusány (Nagykapus, Szlovákia) polgármestere, és Kencse Előd Csíkszentimre (Románia) polgármestere is méltatta a 140 éves múlttal rendelkező kisvárdai tűzoltóságot.

 

Ezután elismerések és jutalmak átadása következett, majd az Ajaki ÁMK mazsorett csoportja és a Kisvárdai Református Ifjúság zenés verses műsora következett.

 

A hivatalos program után ebéddel és kötetlen beszélgetéssel zártak a megjelentek.

 


További képek:
images/hirkepek/kicsi/1845.jpgimages/hirkepek/kicsi/1846.jpgimages/hirkepek/kicsi/1847.jpgimages/hirkepek/kicsi/1848.jpgimages/hirkepek/kicsi/1849.jpgimages/hirkepek/kicsi/1850.jpgimages/hirkepek/kicsi/1851.jpgimages/hirkepek/kicsi/1852.jpg

Vissza a főoldalraLap tetejére 
Adatvédelmi tájékoztató | Technikai ajánlás | Hírarchívum